Як приготувати пиріг з моркви?

Морковний пиріг з кремом з маскарпоне

Цей пиріг цілком можна подати і на святковий стіл. Він виходить не лише дуже смачним, а й красивим.

Вам знадобиться:

– 500 г свіжої моркви; – 4 яєчні білки; – 200 г цукру; – 150 г мигдального борошна; – 2 ч. ложки розпушувача; – 100 г пшеничного борошна; – 100 г вершкового масла; – 1 щіпка меленої кориці; – 1 щіпка меленого кардамону; – 250 г сиру маскарпоне; – 50 г цукрової пудри; br>- 0,5 склянки мигдальних пелюсток.

Натріть моркву на дрібній тертці. У глибокій мисці змішайте мигдальне і пшеничне борошно зі спеціями, цукром та розпушувачем. Додайте|добавляйте| розм’якшене вершкове масло|мастило| і руками розітріть суміш в крихту. Викладіть терту моркву і ще раз розітріть до однорідності.

Білки збийте в міцну піну і введіть порціями в масляно-морквяну суміш, акуратно перемішуючи. Форму змастіть олією і вистеліть пекарським папером. Перекладіть у форму тісто, розрівняйте ножем. Печіть пиріг у духовці, розігрітій до 180оС. Процес триватиме близько години. Готовий виріб викладіть на дошку та остудіть.

Миндальні пелюстки підсмажте на сухій сковорідці. Сир&малопоне збийте з цукровою пудрою, змастіть пиріг кремом, що вийшов, і посипте мигдальними пелюстками.

Морковний пиріг з горіхами

Вам знадобиться:

– 400 г моркви; – 250 г вершкового масла; – 250 г дрібного коричневого цукру; – 190 г млинця; – 4 яйця; – 140 г ядер волоських горіхів; – 60 г мигдальної крихти; – 4 ч. ложки лимонного соку; – 1 ч. ложка пекарського порошку; – цедра 0,5 апельсина; – 1 склянка густої сметани; – 2 ст. ложки цукру.

Почистіть і натріть моркву, тонко наріжте апельсинову цедру. Олію з цукром збийте до білизни. Відокремте жовтки від білків і додайте їх в масляну масу. Все ретельно перемішайте і, не припиняючи збивання, додайте цедру і 3 ч. ложки лимонного соку. Грецькі горіхи потовчіть у ступці, змішайте з мигдальною крихтою і млинцем борошном. Всипте пекарський порошок, перемішайте і додайте|добавляйте| до масляно-яєчної суміші. Розітріть все до однорідності. Білки збийте у міцну піну. Порціями викладайте в тісто терту моркву та білки, акуратно перемішуючи масу зверху вниз.

Делянку змастіть маслом і вистеліть пекарським папером. Викладіть тісто рівним шаром та розрівняйте його ножем. Поставте пиріг у розігріту до 180оС духовку і печіть до готовності.

Дістаньте пиріг з духовки, трохи охолодіть його, перекладіть на дошку і повністю остудіть. Розріжте корж навпіл. Збийте сметану з|із| цукром і 1 ч. ложкою лимонного соку. Змастіть кремом коржі і складіть їх один на інший. Дайте пирогу постояти півгодини, а потім наріжте його на шматочки.