Як робити печиво “картопля”

Тистечко «Картоплю» нескладно зробити як досвідченим, так і кулінарам-початківцям. Навіть дітям під силу перетворити печиво на новий десерт. Рецептів цієї страви кілька. Кожен може вибрати уподобаний.

Домашні солодощі

Смачне тістечко «Картопля» виходить з ніжного пісочного печива типу «Ювілейного». Ось що необхідно купити в магазині для приготування солодощі: – 300 г печива; – 0,5 банки згущеного молока; – 2 столові ложки какао з гіркою; – 100 г вершкового масла;
– 2 столові ложки коньяку;
– щіпка ваніліну.

Якщо десерт робиться для дитини, то замініть коньяк молоком. Перед тим як почати робити печиво «Картопля», потрібно дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно нагрілося і стало пластичним. Тоді його буде легко за допомогою блендера розмішати зі згущеним молоком.

Після того як олія та згущене молоко стали однією масою, до них потрібно додати коньяк, какао, ванілін та ще пару хвилин попрацювати блендером.

Кухонний комбайн допоможе печінкою подрібнитися в крихту. Якщо цієї побутової техніки немає, то допоможе звичайна м’ясорубка.

Тепер можна додавати|добавляти| крихту печива в вершкову масу і ретельно перемішувати. Залишилося сформувати невеликі тістечка, за бажанням обваляти їх у мелених горіхах чи какао. «Картопля» готова.

Але доведеться набратися терпіння на дві години. Саме стільки кондитерські вироби мають полежати у холодильнику. Після цього можна накривати стіл до чаю та подавати десерт.

Тистечко за ГОСТом

Якщо хочеться скуштувати справжнє тістечко «Картопля», яке можна купити на прилавках магазинів, такий десерт необхідно спекти ось з яких інгредієнтів:

Для тесту:
– 90 г борошна;
– 70 г цукру;
– 3 яйця;

Якщо немає кулінарних ваг, то легко відмірятиме сипучі продукти за допомогою 250-грамової склянки. У ньому міститься 180 грам борошна або 250 грам цукру.


Крім тіста, необхідний і крем, його готують з: – 65 г цукрової пудри; – 100 г вершкового масла; – 50 г згущеного молока; – 4 чайні ложки рому;

Для обвалки знадобиться:
– 80 г какао;
– 100 г цукрової пудри.

Відокремлені від жовтків білки збийте з кількома кристалами солі. В іншій ємності розітріть жовтки з цукром. У жовтки всипте муку|борошно| і перемішайте блендером. Тепер у цю масу викладаються білки і все обережно перемішується ложкою.

Тісто вилийте невисоким шаром у змащену олією форму і випікайте приблизно 15 хвилин|мінути| при 180оС. Коли бісквіт спікся, охолонув, його розламують на шматочки і за допомогою кухонної техніки подрібнюють у крихту.

У вершкове масло влийте згущене молоко, покладете цукрову пудру і збийте крем. Насамкінець додайте коньяк і перемішайте масу. Крем змішайте з бісквітною крихтою, сформуйте тістечка, обваляйте їх у суміші какао та цукрової пудри. Залишилося охолодити 2 години в холодильнику і тістечко «Картопля» за ГОСТом готове.