Як усунути запах часнику

Є простий, але досить ефективний засіб. Справа в тому, що більша частина «вини» за неприємний запах лежить на тій серцевині, яка є в кожному зубчику часнику. Якщо ви перед готуванням обережно розріжете часник вздовж і витягнете серцевину, після вживання цієї рослини запах з рота в результаті стане набагато слабше.

Проте запах все ще буде досить помітним. Тому краще «приглушити» його, з’ївши який-небудь продукт з сильним і стійким ароматом. Хорошим засобом вважається петрушка. З’ївши кілька гілочок цієї зелені (особливо, якщо вона соковита), можна замаскувати запах часнику. Також ви можете пожувати і лавровий лист; Звичайно, смак його досить неприємний, але запах він усуває досить добре.

Якщо під рукою немає свіжої зелені петрушки або лаврового листа, розжуйте тонку скибочку лимона. Його сік також добре приглушує часниковий аромат. Ще ефективніший для цієї мети лайм.

Ну, а як бути, якщо людина погано переносить кислий сік лимона чи лайма? Наприклад, у нього є захворювання шлунково-кишкового тракту. Тоді прополощіть рота деякою кількістю молока, краще парного.

Деякі люди стверджують, що найкращий спосіб заглушити неприємний запах часнику – ретельно розгризти обсмажене кавове зерно. Дійсно, аромат кави настільки сильний і характерний, що на його тлі запах часнику навряд чи виявиться.

У крайньому випадку, ви можете вдатися до допомоги жувальної гумки з сильною «віддушкою», наприклад, з м’ятною або ментоловою. На якийсь час вона заглушить часниковий запах, але пам’ятайте, що за півгодини запах повернеться знову.

Пам’ятайте і про старий перевірений спосіб. Якщо дуже хочеться з’їсти часник, але при цьому уникнути неприємного запаху з рота, можна ковтати зубчики, не розжовуючи їх.