Конопляна олія — диво на вашій кухні

Завдяки THC, речовини, що міститься в канабісу, це рослина набула сумнозвісну репутацію наркотичного засобу. Однак існує також так звана промислова конопля, з якої, крім іншого, виготовляються харчові добавки та добавки, які надають сприятливий і майже чудове дію.

Органічний склад

Промислова конопля містить насіння конопель, з яких отримують масло. В натуральні олії міститься багато корисних речовин, тому фахівці радять включати його в свій раціон у вигляді однієї чайної ложки конопляного масла в день. Насіння загорнуте в міцну шкірку, тому натиснення має бути якомога більш щадним.
Воно містить лише невелику кількість ТГК, але його органічний склад містить велику кількість корисних компонентів. Завдяки цьому, наприклад, конопляну олію холодного віджиму виробляється з промислових конопель.

Це харчове диво містить виняткова кількість ненасичених жирних кислот, мінералів (кальцій, магній, калій і залізо) і вітамінів (групи A, B, E, C і D). У порівнянні з іншими типами рослинних масел, воно також менш жирне, тому підходить при дієтичному харчуванні і допомагає підтримувати імунну систему. Також було доведено, що воно полегшує симптоми екземи (атопічного дерматиту).

Конопляна олія має характерний яскраво виражений смак лісового горіха. Використовується виключно в холоді — або для безпосереднього вживання, або для ароматизації салатів, спредів, маринадів і холодних соусів, а також в якості приправи для заправок і готових гарячих страв. Зберігати в прохолодному і темному місці — ми не дуже серйозно ставимося до цього напису на етикетках багатьох товарів.

Однак у випадку з конопляним маслом ми повинні поважати цю рекомендацію. Це тому, що світло — найбільший ворог повноцінних масел, тому що він багато разів прискорює реакцію жирних кислот з атмосферним киснем. Крім того, в холодному маслі набагато менше реакцій — що ведуть до його розкладанню, тому залиште масло в холодильнику.

Чим може радувати наш організм конопляну олію?

• 25% білків — амінокислоти становлять компонент будівельної тканини
• 31% жиру — особливо незамінні жирні кислоти — омега-6 і омега-3 (їх організм не може створювати самостійно і залежить від їх надходження з їжі, їх дія зводить до мінімуму запалення в організмі, запобігає дегенеративні зміни клітин, наприклад рак)
• 34% вуглеводів
• мінеральні речовини — магній, кальцій, залізо, фосфор, цинк
• вітаміни — A, B, C, D, E, K